Ние Сме

„ТЕАТЪР НА ОТГОВОРНОСТТА“ е неправителствена организация, която има за цел да развива проекти в посока на документалното и социално ангажираното сценично изкуство . Основната ни мисия е да създадем мрежа от артисти и организации, които да се обединят около идеите и целите на документалния театър и социално ангажирания театър, проявяващи се под различни сценични форми – конвенционален театър, пърформанс, клоунада, акция, инсталация и др.

Artboard 1

Визия

Отговорността е една от отличителните ценности на човека, придаващи му смислена позиция на същество, което може да влияе на реалността посредством съзнателни, последователни действия.
Отказването от поемане на отговорност е акт на деволюция, спрямо ролята и потенциала на нашето съществуване. 

Платформата има за цел да инициира ежегодни, театрални форуми, включващи гастроли, работилници, лекции и дискусии; продуциране на представления; иницииране на международни партньорства между артистични и социални организации.

Artboard 1

Мисия

Социалните функции на театъра и на изкуството са от особена важност за посоките, в които поема едно общество. В много ситуации държавата, институциите и медиите отказват да вземат отношение и да поемат отговорност към определени проблеми. В тези случаи театърът се превръща в липсващата институция, която търси решения на дадения проблем. „Театър на отговорността” е отворена организация за всички, които искат да насочат артистичните си активности в посока на личностната и социалната промяна. Да насочат вниманието към това, което смятат за важно и да предложат алтернатива на реалността , в която съжителстваме.

Mask Group 15

ЕКИП

ТЕАТРАЛЕН АРХЕОЛОГ

УСТАВ

СДРУЖЕНИЕ

” Театър на отговорността”

КАКВО ГОВОРЯТ ЗА НАС

Фестивалът за документален театър в Пловдив

„Театър на отговорността” е сдружение, чиято основна цел е да развие международна театрална платформа. Основната им задача е да ...

„Театър на отговорността“ предизвиква за втора година в Пловдив

Искаме театърът да има социална позиция, да не е единствено за забавление

Стартира нова платформа за документален, социален и политически театър

MЕЧТАЕХ ДА СЪМ ДЕТЕ НА РАЗВЕДЕНИ РОДИТЕЛИ

Отговорността според тълковния речник е дълг за поет ангажимент за изпълнение на задължение

"Театър на отговорността" - нова платформа за документален театър

Документалистиката навлиза все по-смело в изкуството.

БОРИС ЗАФИРОВ

Борис Зафиров е театрален журналист, върл фен на Борис Виан (и на много други), непоносим киноман, който не спира да

ТЕАТЪР НА ОТГОВОРНОСТТА В ПЛОВДИВ

Театър на отговорността представя първото си събитие - "Театър на отговорността - Форум 2017". Събитието включва три документални представления

„ТЕАТЪР НА ОТГОВОРНОСТТА” – Един нов театрален проект