Епизод 6-и < ПРЕГАРЯНЕ >

На сцената сме с Ивана Бобойчева – актриса и Деница Калчева – специалист обществени поръчки. Говорим си за спектакъла „Прегаряне“ и се намираме на сцената на Държавен куклен театър Стара Загора

Епизод 5-и < ПОРТОКАЛОВА КОЖА >

На сцената сме с Петър Денчев – режисьор и Роза Филева – психотерапевт. Говорим си за спектакъла “Портокалова кожа” и се намираме на сцената на Театър “Възраждане”.

Епизод 4-ти < ЛАЗАРИЦА >

На сцената този път са Димитър Марков (режисьор и актьор) и Ваня Радоева (преподавател). Говорим си за спектакъла “Лазарица” на сцената на Драматичен Театър “Стефан Киров” – Сливен. Радичковата пиеса “Лазарица” ни сблъсква с парадокса на човешкото битие. „Човекът е същество хитро и умно, макар че през живота си повече хитрува, отколкото да усъвършенства ума си. Обикновено накрая остава излъган, обаче това не бива да му се казва.”

Епизод 3-ти < БОМБЕТО >

В трети епизод от поредицата “Кой е на сцената?” Ви срещаме с актрисата Елин Стоянова и образователния експерт Тихомир Алексиев. Намираме се на сцената на Държавен куклен театър – Пловдив и си говорим за шапки! Е, не какви да е шапки… а бомбета и каскети, защото дискутираме спектакъла “Бомбето” по едноименната новела на Йордан Радичков.

Епизод 2-ри < БЕЛИЯТ ПЛЪХ >

Във втори епизод ви срещаме с актьорите Тигран Торосян и Мартин Петков. Наш гост беше и графичният дизайнер Николай Евстатиев. В автентичната за Театрална работилница “Сфумато” атмосфера, дискутирахме спектакъла “Белият плъх”.

Епизод 1-ви < ОПАШКАТА >

В първи епизод ви срещаме с актьора Адриан Филипов и Ралица Кабакчиева – специалист резервни части BMW. Намираме се на сцената на Драматично – куклен театър “Иван Радоев” в град Плевен, където гледахме спектакъла “Опашката”. В дискусията се появиха различни въпроси за властта, за изкушението и други свързани с живота в театъра и извън него.

За "Кой е на сцената"

“Кой е на сцената?” е проект, който чрез иновативни методи представя критически анализи на съвременни сценични форми и драматични текстове. Целта е да срещнем в дискусия артист, зрител и модератор – театровед, за да разгърнем всички гледни точни и да зададем въпросите, които често остават незададени.

Проектът се осъществява с подкрепата на Национален Фонд Култура по програма “Критики”.