РАБОТИЛНИЦА С ARTS NOMADES.

Работилницата търси начини за емоционално заразяване на публиката. Посланията в изпълнение на хор от убедени протестиращи, последователи или защитници на кауза може да докосне сърцата на зрителите и да превърне самите тях в актьори в спектакъл. 

Ръководители на работилницата са Франс Едверард – сценограф, специалист по пластика и Андреас Кристо – актьор, специалист театър на открито и театър на малката форма. В продължение на 15 години двамата участват в режисурата на пътуващия театър.

Формата на театъра в публичното пространство, която белгийският пътуващ театър Arts Nomades предлага, е комбинация между пърформанс и невидим театър. От години проектите на компанията използват герои, родени от нашето колективно несъзнавано.

 

РАБОТИЛНИЦА С LES ARTPENTEURS.

Работилницата е ръководена от швейцарския пътуващ театър les artpenteurs, с артистични режисьори и съоснователи Шантал Бианчи и Тиери Кроза. Целта на участието им в работилниците е да се работи върху “Одисея” на Омир. Ще се сравнят българските и френските преводи и ще се упражни четенето на глас, изричането на текстове и ритмично сричане.

Техният подход е чрез създаване на магични и сатирични светове да изпратят едно свободно, весело и бунтарско послание. Артистичният колектив е социално ангажиран и комбинира различни жанрове като комедия, маскарад, невербален театър, поезия, музика, песни и хумор. С проекта си, artpenteurs достигат до хората в тяхната непосредствена жизнена среда, споделят с тях гостоприемството им на кръстопътя между изкуство, идея и забавление.

ГАЛЕРИЯ

работилница 2019

работилница 2018